pátek 5. července 2013

Dračí Studna - minireport

Dračí studna

minireport




23. 6 byl nejenom úplněk a krásný slunný den, ale i den zasvěcený zelenému čaji. Uhlí v kamínkách vesele zapraskalo a my se vydali po stopách jednoho velikána světa čaje.






Jaké čaje se tedy ochutnávaly ?


Teanet-cn.cz - Lung Ching Xi Hu Superior
Lu Yu ta - Long Jing Shi Feng
Amana - China Zhejiang Qian West Lake ( Xi Hu) Lung Ching
Tea Jay - Long Jing Xi hu
Tea Jay - Long Jing Sichuan




Máme tedy 3 studny s totožnou deklarací Xi Hu, jeden Sichuanský "podvrh" dračí studny a jeden vzorek z vyhlášeného Lvího vrcholku.

V prvním kole jsme ochutnali všechny vzorky na ráz, připravené stejnou metodou v degustační soupravě ( 2g lístků, 1 dcl právě zkypyvší vody, 4 minuty louhování ). Vdruhém  pak "tradičněji" chladnější vodou na 3 nálevy.

V prvním i druhém kole mezi hosty sklidil největší úspěch onen Sichuanský podvrh. Jde o poměrně zelinkvou, líbivou variantu studny s květinovými, ovocně florálními tony s minimální svíravostí. Podobně jednohlasně jsme se shodli na rušivé uzenosti studny z teanetu, která i podle kvality listu pokulhávala za ostatními.

Ze tří Xi Hu mě nejvíce zaujala sladká a plná chuť Teajayovy studny, její pražené tony mi vyhovují více než pečené amana studny, která je jinak velmi lehká, květová a mě osobně se velice líbila.

Největší zklamání mi připravil Lví Vrcholek, který jakožto nejdražší vzorek nesklidil moc chvály ani v jednom z kol degustace.




Váš Hastrman

harmonie - pokora - čistota - klid
















Žádné komentáře:

Okomentovat